Vă gândiți să vă renovați casa? Vă oferim sfaturi despre cum să înlocuiți podeaua sau să zugrăviți

Remodelarea unui apartament sau a unei case de familie este o activitate pe care majoritatea oamenilor o fac o dată în viață. Înainte de a începe renovarea, luați în considerare posibilitățile dumneavoastră financiare și abilitățile practice. Va trebui să apelați la experți pentru unele lucrări. De altele vă puteți ocupa singuri. Este vorba, de exemplu, de înlocuirea podelelor sau de zugrăvire.

Luați în considerare posibilitatea de a implica un arhitect în acest proces, care vă poate pregăti documentația completă a proiectului, inclusiv amenajarea încăperilor și adaptarea spațiului. Nu uitați nici de legislație. Dacă doriți să interveniți la pereții portanți, aveți nevoie de serviciile unui inginer constructor și de o autorizație de construcție.

 Chiar și modificările minore trebuie să fie raportate la biroul de construcții. Puteți începe așa-numitele lucrări de întreținere, cum ar fi înlocuirea ferestrelor și ușilor, înlocuirea instalațiilor electrice și a pardoselilor sau zugrăvirea. Pentru a menține relații bune, informați vecinii despre renovare și cereți-le scuze pentru creșterea zgomotului sau a prafului.

Înlocuirea podelei

În timpul remodelării unui apartament sau a unei case, veți folosi mai multe lucrări manuale comune pentru care veți avea nevoie de unelte manuale de bază, inclusiv seturi de unelte, clești și chei,aparate de  nituit sau șurubelnițe.

Vă recomandăm haine de lucru, precum și echipament de protecție, pentru lucrările legate de remodelarea unui apartament sau a unei case. De exemplu, veți aprecia protecțiile pentru ferestre cu gel de lucru atunci când veți sta în genunchi mult timp în timp ce schimbați podeaua.

V-ați decis asupra unei noi pardoseli sau a gresiei? Primul pas este să îndepărtați materialul vechi, ceea ce include demontarea mobilierului sau punerea deoparte a covoarelor. După ce ați îndepărtat materialul original, trebuie să curățați și să nivelați substratul de denivelări sau murdărie. 

Aceasta este urmată de pregătirea noului material cu ajutorul unui dispozitiv de tăiere a plăcilor. Odată ce materialul a fost pregătit, puteți trece la lucru pentru a-l pune în folosință. Noua pardoseală sau gresie se fixează pe suprafață cu un adeziv aplicat uniform.  

Sursă: elements.envato.com

Vopsirea interioară față de cea exterioară

Zugrăvitul nu este ca pictura. Zugrăvirea interioară necesită o abordare și instrumente diferite față de zugrăvirea fațadelor. Cu toate acestea, ele au ceva în comun. Pentru ambele se folosesc agregate de vopsire, care nu numai că accelerează munca, dar au și un consum mai mic de vopsea decât rolele și pensulele.

Începeți vopsirea interiorului prin pregătirea spațiului. Puneți deoparte sau acoperiți tot ceea ce ar putea strica vopseaua. Dacă există deteriorări semnificative pe pereți, cum ar fi găuri sau fisuri, acestea trebuie astupate și reparate. 

De asemenea, este important să le curățați de praf, murdărie și grăsime. Amorsa pe care o aplicați uniform pe suprafață cu o rolă sau o pensulă, vă va ajuta în acest sens.Amorsa asigură o mai bună aderență și pregătește suprafața pentru a primi o nouă culoare. În final, nu rămâne decât să aplicați o nouă culoare. Primul strat, uscat, al doilea strat. Și aveți un interior vopsit.

Vopsirea fațadei unei case de familie necesită utilizarea scărilor sau a schelelor. Eșafodajul este o soluție mai sigură și mai eficientă. Aceasta oferă o platformă stabilă, permite atingerea unor locuri greu accesibile și lucrul la mai multe niveluri de înălțime. Asigurați-vă că respectați toate măsurile de siguranță pentru a minimiza riscul de rănire.

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

close