Cum să vă motivați să faceți exerciții fizice și să le mențineți?

Nu este întotdeauna ușor să găsești motivația potrivită pentru a-ți schimba stilul de viață. Cu toate acestea, este și mai dificil să menții entuziasmul inițial. Experții spun că pierderea în greutate și o formă fizică bună pot fi menținute doar prin regularitate. Așadar, cum găsiți motivația de a face exerciții fizice și de a face din mișcare o parte din stilul dumneavoastră de viață?

La bază stă o mentalitate pozitivă

Dacă singura ta motivație pentru a face exerciții fizice este faptul că ești supraponderal și trebuie să slăbești, probabil că nu va fi suficientă. Multe cercetări au arătat că a te baza pe voință sau a te strădui să te controlezi pe tine însuți nu duce nicăieri. Atunci când faceți exerciții fizice, este important să vă stabiliți obiective realiste și pe termen lung și nu doar să încercați să obțineți un efect rapid. Chiar de la început, este bine să stabilesc un plan de exerciții fizice și să identific cât de des și ce sporturi voi practica. Obiectivele clare ar trebui să vină împreună cu planul inițial. Ar trebui să existe o mică recompensă pentru fiecare obiectiv atins. Ar putea fi un nou tricou de antrenament sau o nouă piesă de echipament de fitness. Mai degrabă, stabiliți obiective mai mici, dar mai ușor de atins.

Mișcarea ca instrument de prevenire a bolilor

Exercițiile fizice sunt adesea privite de mulți ca fiind doar o modalitate de a reduce greutatea. Cu toate acestea, mișcarea regulată are mult mai multe beneficii pentru organism. Exercițiul fizic este un medicament. Activitatea fizică reduce apariția bolilor cardiovasculare cu până la 50 la sută. Prin mișcare, se menține elasticitatea vaselor de sânge, se descompune colesterolul și ajută la menținerea unor valori adecvate ale tensiunii arteriale. Medicii recomandă, de asemenea, o activitate aerobică ușoară pacienților cu diabet. Exercițiile fizice regulate ajută, de asemenea, la întărirea imunității și a apărării organismului.

Nu vă atrage fitness-ul? În timp ce vă uitați la televizor, înlocuiți canapeaua cu o bicicletă staționară sau un stepper și combinați plăcutul cu utilul.

Sursa: elements.envato.com

Veți scăpa de stres și veți căpăta o nouă energie

Stresul, munca multă sau oboseala de la o zi lungă este una dintre scuzele tale? Atunci aceasta este combinația ideală, care ar trebui să vă dea un imbold și mai bun pentru un antrenament bun. Cercetările arată că se poate dovedi că atât antrenamentul aerobic, cât și cel de forță, pot ajuta la reducerea stresului, la eliberarea hormonului fericirii și la îmbunătățirea stării de spirit. Așadar, dacă eliminarea caloriilor nu este o motivație suficientă pentru tine,atunci să fie bunăstarea care este garantată după exercițiile fizice.

Cum să începi antrenamentul de forță? Pentru început, vă recomandăm să exersați cu propriul corp pentru a vă pune în formă. Mai târziu, puteți adăuga sarcini sub formă de gantere sau puteți încerca primele instrumente de fitness.

Sursa: elements.envato.com

Găsește-ți un partener

Nimic nu este mai motivant decât să ai un prieten care îți trimite mesaje în timpul zilei și se asigură că antrenamentul de seară dă roade. În timp ce tu poți avea scuze nesfârșite pentru tine, un prieten bun te poate convinge că o oră de mișcare activă nu te va priva de nimic, dimpotrivă. Nu degeaba se spune că lucrurile merg mai bine în pereche. Cu un partener de exerciții fizice, antrenamentul în circuit, mersul pe bicicletă sau antrenamentul de forță vor fi cu siguranță mai distractive, iar motivația va fi mai puternică.

Nu uitați însă că mișcarea este doar jumătate dintr-un stil de viață sănătos. A doua jumătate, esențială, este alimentația, care ar trebui să facă și ea parte din schimbarea dumneavoastră. Nimeni nu se așteaptă ca tu să fii perfect. Este în regulă să faci 2 zile fără exerciții fizice și, de asemenea, să te răsfeți cu un desert gustos din când în când. Este esențial să te întorci mereu la obiectivul pe care îl urmărești.

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

close